ΔΙΕΘΝΗ

«Πονάει το δόντι μου και γι’ αυτό πρέπει να πάω στην Τενερίφη για διακοπές»

Χιλιάδες άτομα που αναζητούν τον ήλιο πετούν από την Ιρλανδία – εν μέσω της απαγόρευσης για μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό, κλείνοντας ραντεβού σε οδοντίατρο στο εξωτερικό. Δημοφιλής προορισμός τα Κανάρια Νησιά αλλά και η Βαρκελώνη, η Τουρκία και το Μαρόκο.

Η αστυνομία που μπορεί να κόψει πρόστιμα των 500 ευρώ λέει ότι – βάσει νόμου – δεν μπορεί να σταματήσει τους ταξιδιώτες, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατακλύσει τα οδοντιατρεία σε πολλές πόλεις με κλήσεις και e-mails που ζητούν ραντεβού.

Οι οδοντίατροι στα Κανάρια Νησιά λένε ότι λαμβάνουν έως και 15 αιτήματα για ραντεβού καθημερινά από Ιρλανδούς ταξιδιώτες – η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν εμφανίζεται ποτέ.

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Το Εθνικό Γραφείο Μετανάστευσης της Ιρλανδίας είπε ότι περίπου το ένα τρίτο των ταξιδιωτών στην Τενερίφη, για παράδειγμα, λέει στους αξιωματικούς ότι πρέπει να ταξιδέψουν για βασικούς ιατρικούς λόγους και παρουσιάζουν ένα email επιβεβαίωσης για οδοντιατρικό ραντεβού. Πολλοί ταξιδεύουν με συντρόφους, οι οποίοι επιτρέπεται να συνοδεύουν αυτό που η επίσημη καθοδήγηση αποκαλεί «ένα ευάλωτο άτομο που χρειάζεται βασική θεραπεία».

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου, οι κανόνες της Ιρλανδίας αναφέρουν ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πετούν στο εξωτερικό, εκτός εάν αποδείξουν ότι έχουν επιχειρηματικό, οικογενειακό ή ιατρικό λόγο.

naftemporikigr με πληροφορίες από Politico

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος