ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να πετάς το λίπος από το τηγάνι και το ταψί χωρίς να το ρίχνεις στον νεροχύτη

POV of frying pan with non-stick surface and hot oil under water tap flow in sink. Care kitchenware concept
Ένα από τα χειρότερα υπολείμματα που πρέπει να καθαρίσετε μετά το μαγείρεμα είναι το λίπος που πολλές φορές μένει στο τηγάνι ή στο ταψί.

Υπάρχει πάντα η λύση να διατηρήσεις το λίπος αυτό σε ένα γυάλινο βάζο αφού μπορείς και να το ξαναχρησιμοποιήσεις (πχ μπορεί να είναι λίπος από μπέικον που δίνει γεύση σε κάποια άλλη συνταγή), αλλά οι περισσότεροι επιλέγουμε απλά να πετάξουμε το ζεστό λίπος στον νεροχύτη.

Το πρόβλημα είναι ότι τα λίπη στερεοποιούνται και συσσωρεύονται μέσα στις σωληνώσεις, τις οποίες και μπλοκάρουν (με τον ίδιο τρόπο που η χοληστερίνη μπλοκάρει τις αρτηρίες).

Το κόλπο για να πετάς το λίπος χωρίς να βουλώνεις τον νεροχύτη

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να κλείσετε καλά την υδρορροή στον νεροχύτη. Προσπαθήστε μάλιστα να φτιάξετε κάτι σαν ένα μικρό μπολ τσακίζοντας ανάλογα το αλουμινόχαρτο.

λίπος

Στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο αλουμινόχαρτο το καυτό λίπος μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να στερεοποιείται μετά από λίγα λεπτά.

λίπος

Πηγές: https://tiphero.comhttps://www.facebook.com