ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσκυνητής ταξίδεψε από τη Σύρο στη Ροδόπη για να προσκυνήσει γονατιστός το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας

«Η Αγία Μαρίνα φανερώθηκε στον ύπνο μου και με έκανε καλά», δήλωσε – Περπάτησε γονατιστός από τον οικισμό του Ιμέρου μέχρι τον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας, για να εκπληρώσει το τάμα του

Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου στον ομώνυμο ιερό ναό του Ιμέρου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, αρχές, φορείς και εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν να προσκυνήσουν στην χάρη της.

(φωτό: Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας)

Το ιερό λείψανο αφίχθη στην περιοχή από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (14/7) έγινε η υποδοχή του στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Θρυλόριο, με αφορμή τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 7:30 μμ, παραμονή της εορτής της Αγίας, ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 7:00 πμ θα ιερουργήσει στον ίδιο ναό.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας στον Ίμερο διοργανώνεται από τον θρησκευτικό σύλλογο Αγίας Μαρίνας με τη στήριξη του Δήμου και εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών 2023.

Συγκλόνησε νεαρός με την πίστη του που ήρθε από την Σύρο για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας και μετέβει από τον οικισμό Ιμέρου μέχρι την εκκλησία με τα γόνατα και μεταφέροντας στην πλάτη του την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, υλοποιόντας το προσωπικό του τάμα

O λόγος για τον Δημοσθένη Λιακόπουλο που όπως τόνισε είδε στον ύπνο του την Αγία Μαρίνα και έγινε καλά μετά από μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Βίντεο με την υποδοχή του ιερού λειψάνου στον οικισμό Ιμέρου Ν. Ροδόπης:

Πηγή+video: thrakionline.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος