ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ψήφισμα του Δήμου Κομοτηνής για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ψήφισμα υπέρ της ειρήνευσης και του διαλόγου, ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενέκρινε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Το συμβούλιο αποφάσισε, με ψήφους 33 υπέρ έναντι 1 κατά, να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα προς υποστήριξη του αρμενικού λαού:

«Ο Δήμος Κομοτηνής εκφράζει την έντονη αγωνία του και τη βαθιά ανησυχία του για τις πολεμικές συρράξεις, που αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Πολεμικές συγκρούσεις που δυναμιτίζουν την ειρήνη και απειλούν με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή.

Ο ελληνικός και ο αρμενικός λαός ενώνονται με σχέσεις μακραίωνης φιλίας και συνεργασίας, συμπορεύονται στο διάβα του χρόνου αγαστά και αρμονικά και συνυπάρχουν πολιτιστικά, με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο, ιδίως στον τόπο μας, όπου οι Έλληνες πολίτες αρμενικής καταγωγής  αποτελούν τη γέφυρα ακατάλυτων δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς.

Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην ειρηνική διευθέτηση της μεγάλης αυτής κρίσης. Έχουμε χρέος να κινητοποιηθούμε στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξης ενός κύκλου ειλικρινούς, εποικοδομητικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή».

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος