ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 του Δήμου Κομοτηνής

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, σε συνεδρίαση που έγινε με τηλεδάσκεψη, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, ο Προϋπολογισμός Εσόδων-Εξόδων και δόθηκε η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Κομοτηνής του έτους 2021.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής ανέρχεται σε 53.662.730 ευρώ, είναι αυξημένος κατά 1.367.294 ευρώ συγκριτικά με τον προϋπολογισμό του 2020 παρά την κρίση, υπηρετώντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, σημείωσε τα εξής:

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2021 αποτελεί απόρροια της στρατηγικής μας για έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, όπου με κύριο γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών των δημοτών μας χαράσσουμε και υλοποιούμε έργα και πολιτικές. Με σύνεση, οικονομική πειθαρχία, αλλά και με αξιοποίηση στο έπακρον όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων εκπονήσαμε ένα σχέδιο προϋπολογισμού, με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου μας τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας, προτάσσοντας την κοινωνική μέριμνα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητας στην πόλη και τους οικισμούς. Με συνοδοιπόρους μας τα στελέχη του Δήμου μας καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να φέρουμε προς έγκριση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό, που όμως μπορεί να προσδώσει οραματική προοπτική σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που έρχεται. Το οικονομικό πλεόνασμα που επιτύχαμε ως τώρα αποτέλεσε τη βάση της συγκρότησης του προυπολογισμού αυτού».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πολιτειάδης, τόνισε ότι «το σχέδιο του προϋπολογισμού καταρτίστηκε με γνώμονα την ειλικρίνεια και τον ρεαλισμό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που απορρέουν τόσο από τις αποφάσεις των τελών του 2021, όσο και από τις εισροές εσόδων από την Κεντρική Κυβέρνηση. Είναι ισοσκελισμένο, ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, είναι μεν επηρεασμένο από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, πλην, όμως, διαθέτει στοιχεία ανάπτυξης». Ανέφερε, επίσης, ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η κάλυψη των δαπανών των τριών στόχων που έχουν τεθεί, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός και έργα. «Ο ισολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε σήμερα αποδεικνύουν στην πράξη την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου,η οποία και μάς επιτρέπει εν μέσω κρίσης να καταθέσουμε έναν προϋπολογισμό με αυξημένα κονδύλια έναντι της προηγούμενης χρονιάς και με αναπτυξιακούς στόχους». Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι ασχολήθηκαν με τη σύνταξη του παρόντος σχεδίου, ιδιαίτερα, όμως, το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, του οποίου η σοβαρή και υπεύθυνη δουλεία συνεισέφερε ουσιαστικά ώστε να καταθέτουμε και φέτος έναν αξιόλογο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο προϋπολογισμό.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος