ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Πυροσβέστες από τον Ίασμο ανακατασκευάζουν οχήματα και τα θέτουν σε λειτουργία

Ένα πυροσβεστικό όχημα 1097, σε λειτουργία πάνω από 30 χρόνια, με πολλές ώρες στη μάχη κατά των πυρκαγιών σε περιοχές της Ελλάδας, η φυσική του κατάληξη θα ήταν για πολλούς να είναι παροπλισμένο ή και να έχει οδηγηθεί για διάλυση.

Όχι όμως για τους Πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου, οι οποίοι έχοντας γνώσεις επί των τεχνικών των οχημάτων, σε συνδυασμό με μεράκι, αγάπη και πολύ προσωπική εργασία, κατάφεραν να το ανασκευάσουν και να το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ετοιμοπόλεμο όχημα, για τις ανάγκες της πυρόσβεσης, ειδικά για περιοχές με δαιδαλώδη ρυμοτομία όπως ο Ίασμος.

Μέσα σε έξι μήνες κατάφεραν να φτιάξουν τον κατεστραμμένο του εξοπλισμό, τα φώτα, να το βάψουν, αλλά και να το ενισχύσουν με διασωστικά μέσα, προσφέροντας άμεση και πολύτιμη βοήθεια στα τροχαία συμβάντα της Εγνατίας οδού, μια και στον Ίασμο υπάρχει κόμβος με τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Οι δύο υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, Φωτιάδης Δημόκριτος και Διομήδης Τζιβανίδης, που έκαναν αυτή την επίπονη δουλειά, δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και πιστεύουν πως το όχημα μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλα 15 χρόνια.

Η δυάδα των Πυροσβεστών που «ξανανιώνει» και θέτει σε λειτουργία τα πυροσβεστικά μηχανήματα, έχει ήδη ολοκληρώσει την ανακατασκευή ενός τζιπ, που ήταν δωρεά ιδιώτη και τώρα προετοιμάζονται για ένα άλλο όχημα 4χ4 και αυτό δωρεά ιδιώτη, εφόσον πάρουν το πράσινο φως από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Κάτι που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι πως τα χρήματα για την “ανακαίνιση” του Πυροσβεστικού οχήματος, ήταν από τον ήδη προϋπολογισμό τους που έτρεχε. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή οι εργασίες γινόντουσαν αλλού, λόγου χάρη σε κάποιο ιδιωτικό συνεργείο, οι τιμές των εργασιών και της συντήρησης θα ήταν στα ύψη.

Τέλος άντρες του ΠΥ Κλιμακίου Ιάσμου εξήραν την στάση του Δήμου, καθώς όπως υπογράμμισαν, βοηθάει οικονομικά, με υλοποίηση διαφόρων εργασιών και με κάθε τρόπο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

ERT Komotinis/BM

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος