ΔΙΕΘΝΗ

Σε Ρουμάνο η ιρανική λιμουζίνα του Τσαουσέσκου έναντι 90.000 ευρώ

Ένας ιδιώτης Ρουμάνος συλλέκτης κέρδισε τη δημοπρασία μίας λιμουζίνας που δόθηκε ως δώρο στον κομμουνιστή δικτάτορα Νικολά Τσαουσέσκου το 1974 από τον Σάχη του Ιράν με αφορμή την εκλογή του ως προέδρου στην τότε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ρουμανίας.

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε έναντι 95.000 ευρώ, 24 φορές ψηλότερα από την τιμή εκκίνησης, όπως δήλωσε στο Reuters η Αλίνα Πανίκο, του οίκου δημοπρασιών Artmark στο Βουκουρέστι.

REUTERS/INQUAM PHOTOS

Ο Ρουμάνος συλλέκτης κτάφερε να περάσει όλους τους Ιρανούς συλλέκτες που έκαναν ουρά για να υποβάλουν προσφορά για το αυτοκίνητο ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα.

Το Paykan Hillman Hunter, που άρχισε να κατασκευάζεται από το 1967 και μετά, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Ιρανική Εθνική Εταιρεία και έγινε τόσο το ορόσημο της ιρανικής βιομηχανίας αλλά και εθνικό σύμβολο.

REUTERS/INQUAM PHOTOS

«Ένας Ιρανός πλειοδότης ήταν πίσω από έναν Ρουμάνο κατά 5.000 ευρώ», δήλωσε η Πανίκο. Πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις 100 προσφορές που είχαν κατατεθεί ανήκαν σε Ιρανούς συλλέκτες.

Η λιμουζίνα που δημοπρατήθηκε είναι πλήρως αξιόπιστη, με τελική ταχύτητα 145 χιλιόμετρα την ώρα και τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων σε σειρά που αποδίδει 54 ίππους.

naftemporikigr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος