ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την πανδημία. Τα αιτήματα του Δήμου Κομοτηνής προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Καράογλου

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πορεία της πανδημίας στην ΠΕ Ροδόπης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών (στον τομέα Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, με τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης έθεσε μια σειρά ζητημάτων:

Αρχικά τόνισε την ανάγκη σαφούς και έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο Κομοτηνής για την πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή, έτσι ώστε ο Δήμος Κομοτηνής να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πληθυσμού αλλά και για να αποτραπεί η διάδοση ψευδών ειδήσεων. Ο κ. Γκαράνης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τα ποια θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στα όρια του Δήμου, πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί και με ποιο ρυθμό έτσιώστε η Δημοτική Αρχή να συμμετάσχει στην προετοιμασία των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα όρια ευθύνης της.

Ο Δήμαρχος μετέφερε μαζί με την αγωνία το αίτημα των πωλητών βιομηχανικών ειδώνστις λαϊκές αγορές να  τους επιτραπεί να πουλούν εκ περιτροπής τα προϊόντα τους, σύμφωνα και με το αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγροτών Μακεδονίας-Θεσσαλίας -Θράκης «Ομόνοια» και βέβαια με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Ο Δήμαρχος επίσης ζήτησε ο επόμενος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής να συμπεριλάβει όσους υλοποιήσαν επενδυτικά σχέδια το έτος 2020 και δεν την δικαιούνται καθώς δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία για την πορεία της επιχείρησης από προηγούμενα έτη. Τέλος, ζήτησε η χρηματοδοτική ενίσχυση να επεκταθεί σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που μέχρι στιγμής εξαιρούνται.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Καράογλου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν απαντήσεις ή θα μεταφερθούν αρμοδίως.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος