ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη την άλλη εβδομάδα πρόγραμμα της FIBA για κορίτσια

Ερχεται την προσεχή εβδομάδα στην Θράκη το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τη FIBA και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών (πρακτικά από την Γ’ ως την Στ’ Δημοτικού), τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις  κατά τόπους  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός είναι να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ όσο περισσότερα κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη στις αρχές του μήνα Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και στους Νομούς Μαγνησίας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα γίνεται σε κάθε του φάση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και στο πλαίσιο αυτού παραβρίσκονται και οι ομοσπονδιακοι προπονητές αυτών των ηλικιών στην εκάστοτε πόλη, ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν και θρύλοι του αθλήματος.

Ως προς την Θράκη, όπως πληροφορείται αρμοδίως το ThrakiSportS, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το πρωί της άλλης Τετάρτης στην Ξάνθη, την επόμενη μέρα στην Κομοτηνή και το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης.

πηγή: 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος