ΔΙΑΦΟΡΑ

Σκελετός τυραννόσαυρου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 31,8 εκ. δολάρια

Ένα αξιοσημείωτο αντικείμενο, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την τέχνη, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοπρασίας έργων του 20ού αιώνα του οίκου Christie’s, η οποία μέσω livestream από το Rockefeller Center διεξήχθη την περασμένη Τρίτη το βράδυ. Ήταν ο σκελετός ενός Tyrannosaurus Rex.

Η χωρίς προηγούμενο δημοπρασία του σκελετού του T-Rex, στον οποίο είχαν δώσει το όνομα «Stan», ήταν το γκραν φινάλε της βραδιάς. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 6 με 8 εκατομμύρια δολάρια και ο οίκος έφερε ανεξάρτητο δημοπράτη, τον Tash Perrin, για να διεξάγει τη δημοπρασία ενός από τους μεγαλύτερους και πιο πλήρεις σκελετούς του προϊστορικού τέρατος που έχει ποτέ βρεθεί.

AP/MARY ALTAFFER

Ο Perrin άνοιξε τη διαδικασία προσφορών στα 3 εκατομμύρια δολάρια. πολύ σύντομα, όμως, οι προσφορές ανέβασαν το ποσό στο ύψος των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, ο «Stan» πωλήθηκε για 31,8 εκατομμύρια δολάρια σε ανώνυμο πλειοδότη και ο James Hislop, επικεφαλής του τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Ιστορίας του οίκου δεν αποκάλυψε αν ο σκελετός του T-Rex πωλήθηκε σε ιδιώτη ή ίδρυμα.

AP/MARY ALTAFFER

Μετά από αυτήν την κατάληξη, δεν θα μείνει στη μνήμη η τύχη έργου του Paul Cézanne, έργου του Mark Rothko και έργου του Willem de Kooning που βγήκαν στο σφυρί στην ίδια δημοπρασία.

https://www.naftemporiki.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος