ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Στα 21 τα θετικά τεστ στη Ροδόπη, 10 στη Δράμα, 46 στον Έβρο, 18 στην Καβάλα, 18 στη Ξάνθη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 853 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 132430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

Αναλυτικά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας 4

Αρκαδίας 1

Αττικής 242

Αχαΐας 19

Βοιωτίας 5

Δράμας 10

Έβρου 46

Εύβοιας 5

Ζακύνθου 1

Ηλείας 2

Ημαθίας 14

Ηρακλείου 3

Θεσσαλονίκης 179

Ιωαννίνων 7

Καβάλας 18

Καλύμνου 1

Καρδίτσας 17

Καστοριάς 1

Κέρκυρας 1

Κεφαλληνίας 1

Κιλκίς 24

Κοζάνης 25

Κορινθίας 2

Λάρισας 46

Λέσβου 4

Μαγνησίας 14

Ξάνθης 18

Πέλλας 15

Πιερίας 25

Πρέβεζας 1

Ροδόπης 21

Σερρών 24

Τρικάλων 12

Φθιώτιδας 9

Χαλκιδικής 9

Χανίων 3

Χίου 3

Υπό διερεύνηση 5

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση ανέφερε ότι η πανδημία στην Ευρώπη παραμένει σταθερή. Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στη Γερμανία λέγοντας ότι έχει ενισχυθεί ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από κορωνοϊό.

«Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν υποχώρηση του ιού. Στην Αττική έχουμε 15% λιγότερες διαγνώσεις και 28% στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι τρεις φορές πάνω από την Αθήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη ενώ η επιδημία στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται να είναι γενικά σε πτωτική πορεία» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ως προς την ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, ο καθηγητής της ιατρικής επεσήμανε ότι το βάρος παραμένει στις μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο η συνολική βαρύτητα των νεοδιαγνωσθέντων έχει πτωτική πορεία.

«Η πτωτική πορεία της νοσηρότητας έχει σίγουρα πολύ μικρότερο ρυθμό από ότι ήταν η ανοδική πορεία, που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, δείχνοντας ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά στη συνέχεια αποκλιμακώνεται αργά και δύσκολα» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Αυτό είναι ένα σκληρό δεδομένο και είναι αυτό που δε μας επιτρέπει να εορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, όπως έχουμε συνηθίσει» είπε ο καθηγητής της ιατρικής.

Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας “φούσκα” είναι μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορωνοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε επίσης ότι η  Πλατρφόρμα δεν είναι για άτομα με συμπτώματα. Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθούν στον οικογενειακό γιατρό σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του ιού είπε ότι όπως όλα δείχνουν «έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα» και «δεν τροποποιεί τον εμβολιαστικό μας σχεδιασμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό στο παρελθόν είπε ότι και αυτά τα άτομα θα εμβολιαστούν κανονικά στη σειρά τους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος