ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μπέργκερ με περιφερειάρχη ΑΜΘ και δήμαρχο Κομοτηνής

Με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, συναντήθηκε, σήμερα, ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μπέργκερ, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην περιοχή από κοινού με τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

«Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον στην Κομοτηνή και την Καβάλα, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας Ντέιβιντ Μπέργκερ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, για να συζητήσουν την εμβάθυνση της αμερικανικής επένδυσης και δέσμευσης σ’ αυτή την όμορφη και ιστορική περιοχή της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει tweet της αμερικανικής πρεσβείας για την επίσκεψη.

Ο κ. Μπέργκερ και η κ. Λι συναντήθηκαν, σήμερα, και με τον δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, ο οποίος τους καλωσόρισε στην πόλη και την περιοχή. «Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντήθηκα με τον δήμαρχο κ. Γκαράνη προκειμένου να συζητήσουμε πώς μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για την προώθηση και τη ανάπτυξη μιας ζωντανής Κομοτηνής, ένα μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης και πολυμορφίας», σημείωσε ο κ. Μπέργκερ, σε tweet μετά τη συνάντηση. Σε δηλώσεις του εξάλλου σε τοπικά μέσα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Γκαράνη, ο κ. Μπέργκερ αναφέρθηκε και στις οικονομικές προοπτικές της περιοχής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «υπάρχουν πολλά καλά πράγματα που συμβαίνουν στο οικονομικό μέτωπο σ’ αυτή την περιοχή κι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την οικονομική αναζωογόνησή της».

Χθες, ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας και η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη είχαν επίσης συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, προκειμένου «να τονιστεί η αμερικανική δέσμευση στην επέκταση της παρουσίας μας στην περιοχή καθώς η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σ’ έναν σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, αμυντικό και μεταφορικό κόμβο».

Υπενθυμίζεται ότι από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο επισκέφθηκε χθες, μαζί με την Αμερικανίδα πρόξενο, ο κ. Μπέργκερ τόνισε τη στρατηγική τοποθεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ αναφέρθηκε και στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ λέγοντας: «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το μέλλον».

https://www.amna.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος