ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη : Εκπρόσωποι των ΗΠΑ συζήτησαν με το τουρκόφωνο DEB για την «τουρκική μειονότητα»

Με την πρόεδρο του τουρκόφωνου κόμματος DEB, μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν στη Θράκη εκπρόσωποι των ΗΠΑ στην Ελλάδα και, σύμφωνα με ανακοίνωση του DEB στα τουρκικά, συζήτησαν τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας» στην περιοχή.

«Ευγνώμονες…»

Από πλευράς ΗΠΑ, στη συνάντηση συμμετείχαν η αμερικανίδα πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λη και ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ.

Σε ανάρτηση, μάλιστα, της αμερικανικής πρεσβείας στο Twitter αναφέρεται σχετικά με τη συνάντηση: «Ευγνώμονες στην πρόεδρο του DEB, τη διευθύντρια της PEKEM και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Πανεπιστημίων της Μειονότητας που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί μας. Εμπνεόμαστε από την αρμονική συνύπαρξη των πολιτισμών σε αυτήν την περιοχή».

 

Κείμενο σχετικό με τη συνάντηση ανάρτησε στο Facebook και το κόμμα DEB, το οποίο μας πληροφορεί για τα θέματα που συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ.

«Για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης»

«Η πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λη και ο ακόλουθος Ντέιβιντ Μπέργκερ, στις 20/10 ημέρα Τρίτη, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με στελέχη μειονοτικών οργανώσεων.

»Οι αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με επιτροπή αποτελούμενη από την πρόεδρο του DEB Τσιντέμ Ασάφογλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσεΐν Μπαλτατζί και την Περβίν Χαϊρουλλάχ-Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής-Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ).

»Στη συνάντηση που έγινε εξετάσθηκε η γενική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Οι εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενημέρωσαν την επιτροπή των καλεσμένων, για τη μη εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για τους μειονοτικούς συλλόγους με πρώτη αυτήν για την ΤΕΞ (σ.σ.: Τουρκική Ενωση Ξάνθης), για το θέμα της ταυτότητας και των μουφτειών, για τις προσδοκίες της τουρκικής μειονότητας από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας» (μετάφραση tourkikanea.gr).

https://www.in.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος