ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Θράκη: Με τους ψευτομουφτήδες συναντήθηκε ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

Στη Θράκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε με τους …

Στη Θράκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε με τους ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και Κομοτηνής.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η παρουσία του στην περιοχή βαπτίστηκε “ιδιωτική”, μόνο ως τέτοια δεν μπορεί χαρακτηριστεί με τον ίδιο να παρουσιάζεται ιδιαίτερα προκλητικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, μιλώντας μάλιστα για “τουρκική μειονότητα” που “καταπιέζεται”.

Ο Τούρκος υφυπουργός ο οποίος βρέθηκε στην χώρα μας με μοναδικό σκοπό να επαναλάβει τα περί τουρκικής μειονότητας δεν δίστασε να πει επίσης ότι οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα καταπιέζονται μέσα στην ίδια τους την χώρα.

«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής», τονίζουν διπλωματικές πηγές της Ελλάδας και υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Επίσης, αναφέρουν πως η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες, και προσθέτουν πως στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

https://www.xanthinea.gr/2021/05/thraki-me-tous-pseftomouftides.html?fbclid=IwAR1iXKjlNhoVFX5jPzv6qQeTKPrw0UrgNt9sr04wcbfmRpNimi2NPDkWaDI

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος