ΔΙΕΘΝΗ

To 98% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ε.Ε.

Την καθολική διείσδυση του Ίντερνετ στις ζωές των νέων στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2022 το 97,85% των νέων ηλικίας 16-29 ετών στη χώρα χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο καθημερινά, έναντι 96% που ήταν o μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Eurostat

Οι χώρες με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά

Η ενασχόληση με το Ίντερνετ σε καθημερινή βάση ξεπερνά το 94% σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. καταγράφηκαν στην Ιταλία και τη Βουλγαρία με 94%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν  στην Ιρλανδία με 100% και σε επτά μέλη της Ε.Ε.: Μάλτα, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία και Λετονία, όπου το ποσοστό των νέων που χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο αγγίζει το 99%.

Το χάσμα με τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό

Ενώ οι νέοι χρησιμοποιούν σχεδόν καθολικά καθημερινά το Ίντερνετ, δεν ισχύει το ίδιο με τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό.  Συγκεκριμένα ενώ στην Ε.Ε. το ποσοστό της καθημερινής χρήσης του διαδικτύου ανέρχεται στο 96% το αντίστοιχο ποσοστό στον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό διαμορφώνεται στο 84%, υπάρχει δηλαδή μία απόσταση 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το χάσμα αυτό στην Ελλάδα (21 ποσοστιαίες μονάδες) καθώς στη χώρα μας το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το Ίντερνετ κάθε μέρα διαμορφώνεται στο 77,27%, έναντι 97,85% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους νέους.

Τα social media ο βασικός λόγος χρήσης του διαδικτύου

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους επισκέπτονται το διαδίκτυο οι νέοι, τη μερίδα του λέοντος έχει η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (84%), η ανάγνωση ειδήσεων στο διαδίκτυο (68%) και η διαδικτυακή τραπεζική (64%).

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος