ΔΙΕΘΝΗ

«Vessel»: Το γιγάντιο έργο κλείνει έπειτα από τέσσερις αυτοκτονίες

Το περίφημο «Vessel», το έργο που κοσμεί το κέντρο οικιστικού συγκροτήματος του Μανχάταν,  κλείνει επ’ αόριστον  αφού «στιγματίστηκε» από τέσσερις αυτοκτονίες.

Η εξέλιξη αυτή ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη έπειτα από τη «βουτιά» θανάτου ενός 14χρονου μπροστά στους γονείς του, την περασμένη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου πίεζαν για κλείσιμο καθώς τα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν προηγουμένως, αποδείχτηκαν ανεπαρκή.

Η πρώτη αυτοκτονία στο «Vessel», καλλιτεχνικού «παιδιού» του Βρετανού σχεδιαστή Τόμας Χίδεργουικ, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Φέτος τον Ιανουάριο το γλυπτό έκλεισε ξανά μετά την αυτοκτονία δύο ανθρώπων σε διάστημα ενός μήνα.

Επαναλειτούργησε τον Μάιο με μέτρα προστασίας – όπως την προσθήκη της Εθνικής γραμμής Αποτροπής Αυτοκτονιών στην είσοδο, τη σηματοδότηση στα εισιτήρια, τον τριπλασιασμό προσωπικού και φυλάκων, την απαγόρευση επίσκεψης κατά μόνας. Ωστόσο, η εταιρεία διαχείρισης του έργου δεν τοποθέτησε υψηλά κιγκλιδώματα όπως είχε ζητηθεί από τους τοπικούς αξιωματούχους και τους ειδικούς για την αποτροπή αυτοκτονιών.

https://www.naftemporiki.gr/story/1757004/vessel-to-gigantio-ergo-kleinei-epeita-apo-tesseris-autoktonies

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος