ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημερώθηκε για ασφάλεια και υποδομές της Α/θμιας και Β/θμιας Ροδόπης-Συνδρομή και για το πρώτο πειραματικό σχολείο

Ενημέρωση από τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχε ο Βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης στα γραφεία, όπου στεγάζεται το παλιό Γυμνάσιο Αρρένων στην Κομοτηνή.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε το γεγονός πως εντός της σχολικής κοινότητας δεν έχει ευρεία μετάδοση ο κορονοϊός.
Τώρα μάλιστα που υπάρχει και η πλατφόρμα για να δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί και να μπορούν να κάνουν έλεγχο αντιγόνου, όπως και οι μαθητές άνω των 16 ετών, είναι δικλείδες ασφαλείας για τον έλεγχο των νέων μολύνσεων και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Σε ότι αφορά τις υποδομές και τον σχεδιασμό των νέων απαραίτητων μονάδων για να υπάρξει αποσυμφόρηση, από την πλευρά του ο Δ/ντης Α-θμιας, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στην ανακαίνιση των σχολικών μονάδων, που συνέδραμε από τις υπουργικές θέσεις και τώρα ο κ. Στυλιανίδης.
Ειδική αναφορά έκανε για τις αίθουσες προκάτ, κυρίως για τα Νηπιαγωγεία και φυσικά στην ανέγερση του 1ου Νηπιαγωγείου στην αυλή του παλιού Γυμνασίου Αρρένων, την δρομολόγηση του 11ου Νηπιαγωγείου στο 8ο Δημοτικό και την ανέγερση του 14ου Δημοτικού Σχολείου.
Από την πλευρά της η Δ/ντρια της Β-θμιας, Μαίρη Κοσμίδου, προέταξε την λειτουργία του Πειραματικού Σχολείου στην Ροδόπη, μια σχετικά παλιά και ώριμη ιστορία, την οποία συνδράμει και ο κ. Στυλιανίδης, με την υποστήριξη φυσικά και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ανέφερε τις παρεμβάσεις στο 1ο Λύκειο- 2ο ΕΠΑΛ και για πρώτη φορά την λειτουργία του 5ου Γυμνασίου, το οποίο είχε ιδρυθεί από το 1995!
Εξ άλλου ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξε την λειτουργία μιας Ομάδας Ασφαλείας για τα Πανεπιστήμια, από Αστυνομικούς που θα ειδικευθούν σε αυτό. Ωστόσο, συμμερίστηκε το γεγονός πως η ΕΛΑΣ έχει κορεσθεί από νέα καθήκοντα και ευθύνες.
Για το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες κυρίως στους Δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών, κάλεσε την Περιφέρεια εγκαίρως να εκπονεί τις μελέτες και όλα τα απαραίτητα έργα για τους καθαρισμούς των ποταμών και των ρεμάτων, αλλά και τα έργα ενίσχυσης των αναχωμάτων.
«Εδώ και χρόνια υπάρχουν μελέτες για τον καθαρισμό δύο ποταμών, οι οποίες μένουν στα συρτάρια. Η Περιφέρεια θα κάνει αυτό που πρέπει και από την πλευρά τους οι Δήμοι θα κάνουν τα δικά τους καθήκοντα. Η δουλειά είναι συλλογική και δεν αφορά έναν τομέα μόνο, ή την Αυτοδιοίκηση φυσικά αφορά και την κυβέρνηση. Έκανα μια τοποθέτηση τις προάλλες, για να ξυπνήσω τα αντανακλαστικά για τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Περιφέρειας», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.
Τέλος ο κ.Στυλιανίδης περιοδεύσε χθες σε πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Ροδόπης. Την προηγούμενη μέρα βρέθηκε στην δυτική πλευρά του νομού, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση και για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων και εξήρε και την συνδρομή του Στρατού για αυτό στην περιοχή του Ιάσμου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος